Cumhuriyet Mahallesi Metruk Binalar Hakk. 27 Ağustos 2021, 14:14

Metruk yapılara ilişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 39. Maddesinde “Genel güvenlik ve asayiş bakımından tehlike arz ettiği valilikçe tespit edilen metruk yapılar ile bir kısmı veya tamamının yıkılacak derecede tehlikeli olduğu belediye veya valilik tarafından tespit edilen yapıların sahiplerinin adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki adreslerine tehlike derecesine göre bunun izalesi için belediye veya valilikçe üç gün içinde tebligat yapılır. Yapı sahibine bu şekilde tebligat yapılamaması hâlinde bu durum tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilir ve tebligat varakası tebliğ yerine kaim olmak üzere tehlikeli yapıya asılır ve keyfiyet muhtarla birlikte bir zabıtla tespit edilir. Malik dışında binada ikamet amacıyla oturanlara da ayrıca tahliye için tebligat yapılır.
Tebligatı veya ilanı müteakip 30 günü geçmemek üzere ilgili idarece belirlenen süre içinde yapı sahibi tarafından tehlikeli durumun ortadan kaldırılmaması hâlinde, tehlikenin giderilmesi veya yıkım işleri belediye veya valilikçe yapılır ve masrafı % 20 fazlası ile yapı sahibinden tahsil edilir” hükmü belirtilmiştir.
Belediyemiz sınırları içerisinde İlçemiz Cumhuriyet Mahallesi 37 ada 2 parsel üzerinde bulunan tek katlı yığma bina yıkılacak derecede tehlike arz ettiği 14.07.2021 tarihinde tespit edilmiş olup, bu durum yapı sahiplerine tebliğ edilememiştir. Söz konusu 39. Madde “….. tebligat yapan idarenin internet sayfasında 30 gün süre ilan edilir.” hükmü gereği Belediyemiz internet sayfasında 30 gün süre ile ilan edilmiştir.
DIĞER HABERLER
-
Güne perşembe günleri kurulan semt pazarımızı ziyaret ederek başladık.
27 Haziran 2025, 10:56 -
Başkan Kıvrak: Çine’mizin Önemli Değeri Çipaş’ın gelişimi için çalışacağız
17 Haziran 2025, 09:26 -
Başkan Kıvrak’tan İlçe Jandarma Komutanlığı’na ziyaret
17 Haziran 2025, 09:21 -
Her mahallemize eşit hizmet, her vatandaşımıza dokunan belediyecilik anlayışıyla çalışmaya devam edeceğiz.
17 Haziran 2025, 09:20 -
BAŞKAN KIVRAK: "İŞ GÜVENLİĞİ ASLA İHMAL EDİLEMEZ"
13 Haziran 2025, 14:03 -
Yazın Tadını Havuzda Çıkarın!!
13 Haziran 2025, 14:02 -
Kurban Bayramı’nın ikinci gününde hemşehrilerimizle bayramlaşarak, bu güzel günün coşkusunu ve mutluluğunu hep birlikte paylaştık.
10 Haziran 2025, 09:18 -
Başkan'dan Kurban Bayramı Mesajı
05 Haziran 2025, 12:29 -
Çine’mizin çehresini değiştirmeye devam ediyoruz
05 Haziran 2025, 12:22 -
Haziran ayı meclis toplantımızı Enver Salih Dinçer Sosyal Tesisleri Toplantı Salonu’nda gerçekleştirdik.
04 Haziran 2025, 11:05